Open dag Milieustraat

Op zaterdag 21 januari organiseerde gemeente Montfoort een open dag op de milieustraat.

Wim van Wikselaar, wethouder Duurzaamheid, onthulde nieuwe bordjes bij de verschillende containers op de milieustraat. “Zo is het nog duidelijker welke spullen u waar neer moet zetten. En kunnen we nog beter scheiden en spullen of onderdelen ervan hergebruiken. We spreken dan liever ook niet meer van afval, maar van grondstoffen,” sprak wethouder Van Wikselaar.

Dit is niet het enige dat er te doen was. Binnen was te zien hoe vrijwilligers van het Repair Café SWOM elektrische apparaten repareerden. Sommige bezoekers hadden zelf apparaten meegenomen die kapot waren. Kinderen konden meekijken en meedoen en hier dus iets van leren.

 repair cafe  

Het was koud. Maar buiten gingen inwoners -onder het genot van een warme kop koffie of chocolademelk- in gesprek over afval, grondstoffen en recycling van spullen. Ook was er buiten de Tweede Kans Bingo, waarbij de prijzen bestonden uit tweedehandsspullen. In de loods was er een hoekje ingericht voor de Rommel Ruil: het inleveren en ruilen van tweedehandsspullen. Kinderen konden een kleurplaat inkleuren. Ook nu is het nog mogelijk een kleurplaat in te kleuren. Download hier de kleurplaat en stuur deze dan voor 29 januari op. Na inlevering maken kinderen kans op een oesterzwammen growkit of wormenhotel. Wie zou deze growkit of dit wormenhotel winnen? Dat maken we na 29 januari bekend.

rommel ruil 557A3382

We bedanken iedereen die aanwezig was op de open dag.