Voorvliet

Woningbouwlocatie in Linschoten.

Plan Voorvliet ligt aan de rand van de kern Linschoten op de grens met het landelijk gebied in de polder Rapijnen. Het plan is groen van karakter. Dat komt deels door de ligging, tussen de twee hoger gelegen boezenweteringen en door de mooie parken binnen het gebied. De herontwikkeling brengt aan deze kant van het dorp diverse nieuwe functies: wonen, leren, zorgen, spelen en recreëren.

Stand van zaken (juli 2022)

Eind 2020 heeft een selectieprocedure plaatsgevonden voor het laatste bouwplan in Voorvliet op het perceel aan de Jacob Barneveldstraat. Daaruit is het plan van Latei projectontwikkeling als beste uit de bus gekomen. Het geselecteerde plan bevat 6 twee-onder-een-kap woningen en 11 rijwoningen. De woningen zijn bijzonder gevarieerd qua indeling, zijn deels geschikt voor senioren, en zijn bijzonder duurzaam. Alle woningen zijn verkocht en de bouw is in volle gang. 

Wethouder Ten Hagen spreekt van een ‘bijzonder project’. “We hadden een andere uitvraag gedaan dan waarmee LATEI en AG NOVA zijn gekomen. We vroegen om tien woningen, maar zij kwamen met een plan dat veel beter past in Linschoten. Ik ben hartstikke trots op de mensen die dat durfden. Complimenten aan de architect en projectontwikkelaar. En ik ben blij met deze mijlpaal, dat we dit jaar 17 woningen realiseren in Linschoten.”