Voorvliet

Woningbouwlocatie in Linschoten.

Plan Voorvliet ligt aan de rand van de kern Linschoten op de grens met het landelijk gebied in de polder Rapijnen. Het plan is groen van karakter. Dat komt deels door de ligging, tussen de twee hoger gelegen boezenweteringen en door de mooie parken binnen het gebied. De herontwikkeling brengt aan deze kant van het dorp diverse nieuwe functies: wonen, leren, zorgen, spelen en recreëren.

Stand van zaken

Eind 2020 heeft een selectieprocedure plaatsgevonden voor het laatste bouwplan in Voorvliet op het perceel aan de Jacob Barneveldstraat. Daaruit is het plan van Latei projectontwikkeling als beste uit de bus gekomen. Het geselecteerde plan bevat 6 twee-onder-een-kap woningen en 11 rijwoningen. De woningen zijn bijzonder gevarieerd qua indeling, zijn deels geschikt voor senioren, en zijn bijzonder duurzaam. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. Eind 2021 is gestart met de bouw.

Wethouder Ivo ten Hagen: “Wij zijn bijzonder tevreden met het geselecteerde bouwplan. Niet alleen levert het een fraai straatbeeld op in de Jacob Barneveldstraat, maar bovendien voorziet het in een grote behoefte aan nieuwe woningen in Linschoten. Daarnaast kunnen wij door deze aanbesteding de grondexploitatie Voorvliet aan het eind van dit jaar met een positief resultaat afsluiten.”