NK Tegelwippen

Door tegels uit uw tuin door groen of planten te vervangen, helpt u mee om onze gemeente te vergroenen.

Dit jaar strijden de gemeente IJsselstein, Montfoort en Oudewater tijdens het NK Tegelwippen tegen elkaar om de meest gewipte tegels. In 2021 hebben we de strijd van Oudewater gewonnen. Maar gaat het ons dit jaar lukken om de gemeente Oudewater en IJsselstein voor te blijven? Doet u ook mee  met deze actie? Samen zorgen we voor meer groen en planten in onze gemeente.

Waarom tegels ‘wippen’?

Natuurlijk is het leuk om de competitie aan te gaan met onze buurgemeenten. Maar er is ook een belangrijker, gemeenschappelijk doel. Wanneer in heel Nederland tegels plaats maken voor gras, bloemperken en geveltuinen, maken we samen onze steden en dorpen meer klimaatadaptief en biodivers. Wat betekent dit? We zorgen er dan voor dat we wateroverlast voorkomen, koelte bieden in tijden van hitte en water vasthouden bij droogte. Ook vergroten we de leefruimte voor planten en dieren. Bovendien voelt het prettig om te wonen, lopen of fietsen in het groen.

Doet u ook mee?

Het NK Tegelwippen loopt van 21 maart tot 31 oktober 2022. Vervangt u ook uw tegels door groen? Meld dit dan via de website van NK Tegelwippen. De aanmelding wordt dan automatisch opgeteld bij de tegelstand van onze gemeente.