Hulp voor Oekraïners in onze gemeente

Vluchtelingen hulp bieden vanuit de gemeente en Montfoort Hulp Oekraïne.

Een grote stroom vluchtelingen uit Oekraïne is op de vlucht voor de oorlog in hun land. Zij zoeken onderdak in Europese landen, waaronder Nederland. Vanuit de gemeenschap Montfoort en Linschoten leven veel mensen mee met iedereen die getroffen is door de situatie in Oekraïne.

Samen met ondernemers, inwoners en andere belangenorganisaties van Montfoort en Linschoten biedt de gemeente hulp aan Oekraïense vluchtelingen. ‘Alleen kan je iets, maar samen kunnen we veel meer’ is het motto.

De gemeente richt zich vooral op de noodopvang, registratie en coördinatie van Oekraïense vluchtelingen. En regelt wat er nodig is om te werken, bij zorg en onderwijs. De stichting Montfoort Hulp Oekraïne is door inwoners, ondernemers en andere belangenorganisaties opgezet. Zij hebben verschillende teams die zich inzetten voor de Oekraïense vluchtelingen in onze gemeente. Wilt u helpen? Kijk dan op de website van Montfoort Hulp Oekraïne.

Burgemeester Van Hartskamp: “Wat mooi om te zien dat er zoveel mensen meedenken om Oekraïense vluchtelingen te helpen. Zo zie je dat gemeente Montfoort een hechte gemeenschap is. Samen kunnen we veel meer bereiken dan alleen.”