Aanvragen Koninklijke onderscheiding

Gemeente Montfoort is trots op haar inwoners die bereid zijn een stapje extra te doen, mensen die bovenmatige inspanningen leveren voor de samenleving. Om deze trots te tonen kunnen we inwoners voordragen voor een Koninklijke onderscheiding. Een eerbetoon aan mensen die het écht verdienen.

Koninklijke_onderscheidingIedereen kan een ander voordragen voor een Koninklijke onderscheiding. Misschien kent u ook wel iemand in onze gemeente die een ‘lintje’ verdient. Iemand die zich al vele jaren als vrijwilliger inzet op maatschappelijk, kerkelijk of sportief terrein.

Wilt u een Koninklijke onderscheiding aanvragen?

Neemt u dan eerst telefonisch of persoonlijk contact op met de kabinetsmedewerker via 0348-476400. Samen kunt u bekijken of het verzoek haalbaar is en wat de vervolgstappen zijn.

Uiterlijk 1 juli indienen

De behandeltijd neemt ongeveer zeven maanden in beslag. Dit heeft te maken met de toetsingsprocedures die heel zorgvuldig zijn. Neemt u daarom op tijd contact op. Om de aanvragen voor de lintjesregen 2024 te verwerken, dient u de aanvraag uiterlijk op 1 juli 2023 in te leveren.