Aanvragen steun via Tijdelijk Noodfonds Energie kan t/m 30 april 2023

Is uw inkomen laag en zijn uw energiekosten hoog? Dan kan het Tijdelijk Noodfonds Energie een deel van uw energierekeningen van de maanden oktober 2022 tot en met maart 2023 betalen.
Dit geldt dus met terugwerkende kracht.

Het maakt niet uit bij welke energieleverancier u zit. De termijn om uw aanvraag te doen, is verlengd. U kunt tot en met 30 april 2023 een aanvraag bij het Noodfonds doen.

Wanneer komt u in aanmerking?

  • Als uw huishouden een bruto inkomen heeft van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dan is het bruto inkomen per maand lager dan 2.980 euro (voor alleenstaanden) en 3.794 euro (voor samenwonenden). De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld.
  • Uw huishouden heeft zelf een contract voor gas en/of stroom bij een energieleverancier. De rekening is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 10 tot 13% van het gezamenlijk bruto inkomen.

Doe de Noodfondscheck

Het Noodfonds betaalt het deel van de maandelijkse energierekening dat meer is dan 10 tot 13% van het gezamenlijk bruto inkomen van een huishouden. Meer informatie? Of weten of u in aanmerking komt voor het Noodfonds? Ga dan naar www.noodfondsenergie.nl en doe de Noodfondscheck.

Hulp nodig bij uw aanvraag?

Heeft u vragen hierover of lukt het niet om de Noodfondscheck te doen? Het Sociaal Team van de SWOM heeft elke dinsdag van 10:00 tot 12:00 uur een inloopspreekuur in het Huis van Montfoort. De medewerkers kunnen u verder op weg helpen.