Tabakshof

Appartementencomplex in Montfoort.

Aan de Tabakshof, op de plek waar eerder Bloemenboetiek Nicole zat, ontwikkelt de de eigenaar een appartementencomplex.

Tabakshof 1 Scene 1 Def

Impressie appartementencomplex Le Garage aan Tabakshof (door EVA architecten).

Stand van zaken (juli 2024)

De eigenaar heeft het bouwterrein ingericht en de gebouwen die erop stonden gesloopt. De bouw van het nieuwe appartementencomplex Le Garage is gestart. Voor de veiligheid van fietsers en voetgangers wordt het Kleine Bospad afgesloten als dat nodig is in verband met de werkzaamheden.

Het bouwplan bestaat uit een appartementencomplex met acht koopappartementen. De appartementen hebben een gebruiksoppervlakte die ongeveer ligt tussen de 80 en 170 m². Op het terrein komt voldoende ruimte voor 10 parkeerplaatsen voor bewoners en 2 parkeerplaatsen voor bezoekers.

In september 2020 zijn de omwonenden uitgenodigd en is het plan voor een appartementencomplex aan hen gepresenteerd. Omdat het plan niet paste in het geldende bestemmingsplan ‘Binnenstad’ is speciaal voor deze ontwikkeling het bestemmingsplan ‘Tabakshof 1-5 Montfoort’ opgesteld. Dit plan is begin februari 2023 in werking is getreden en inmiddels onherroepelijk. De omgevingsvergunning voor de bouw van het appartementencomplex is in juni 2023 verleend.

Vervolg

Als alles volgens plan verloopt, kan de oplevering van het appartementencomplex tweede helft 2025 plaatsvinden.

Participatie

In september 2020 zijn de omwonenden uitgenodigd en is het plan voor het appartementencomplex gepresenteerd.

Contact

Heeft u vragen? Neem dan contact op met mevrouw C. Huijzer, via info@montfoort.nl of 0348  476 400.