Renovatie draaibrug over de Hollandsche IJssel Montfoort

De draaibrug in Montfoort was toe aan een grondige opknapbeurt. Rijkswaterstaat en VolkerWessels hebben vanaf oktober 2022 tot 17 mei 2023 de brug gerenoveerd. Sinds 18 mei is de brug weer open voor alle verkeer.

De draaibrug Montfoort is de afgelopen periode grondig opgeknapt. Het stalen brugdeel is compleet gestraald op een andere locatie en opnieuw geschilderd. Ook de kademuren zijn grotendeels hersteld en de slagboom is verplaatst, zodat fietsers veilig kunnen wachten bij een brugsluiting. Daarnaast zijn de leuningen op en naast de brug, het wegdek op de brug, het houten remmingwerk en de apparatuur voor bediening en besturing vernieuwd. De brug voldoet nu weer aan de huidige machine- en veiligheidseisen en kan weer jaren mee.

Meer informatie en vragen

Meer informatie over het project van de renovatie van de draaibrug vindt u op de website van Rijkswaterstaat. Voor vragen over de draaibrug kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat. Hoe u hen het beste bereikt, leest u ook op hun website, op de contactpagina.