Rioolverstopping

Heeft u last van een rioolverstopping? Dan moet u eerst controleren waar de verstopping precies zit: in eigen grond of in gemeentegrond.

Dit controleert u met het ontstoppingsstuk. Zit de verstopping achter het ontstoppingsstuk? Dan bevindt de verstopping zich in gemeentegrond. In dit geval betaalt de gemeente de kosten voor het opheffen van de verstopping. Zit de verstopping voor het ontstoppingsstuk en dus in eigen grond? Dan betaalt u zelf de kosten voor het opheffen van de verstopping.

Let op: Zit de verstopping in gemeentegrond? Schakel dan niet meteen een gespecialiseerd ontstoppingsbedrijf in om de verstopping op te heffen. Wij dekken geen kosten voordat de exacte locatie van de verstopping is vastgesteld. 

Hoe werkt het?
  1. Vraag bij de gemeente waar het ontstoppingsstuk precies ligt.
  2. Graaf het ontstoppingsstuk zelf op of laat dit opgraven door een bedrijf.
  3. Met het ontstoppingsstuk kunt u achterhalen waar de verstopping zit. Giet in een geopende ontstoppingsstuk water. Kan het water vanaf daar wegstromen? Dan zit de verstopping bijna altijd in het riool in eigen grond. In dat geval betaalt de eigenaar van de woning of het bedrijf zowel de kosten voor het opgraven van het ontstoppingsstuk als voor het opheffen van de verstopping. 
  4. Zit de verstopping in gemeentegrond (achter het ontstoppingsstuk)? Neem dan contact op met de gemeente. De gemeente zorgt dan dat de verstopping wordt opgelost.

Kunt u het ontstoppingsstuk niet zelf (laten) opgraven? Dan kunt u direct contact opnemen met de gemeente. Wij schakelen dan voor het opgraven van het ontstoppingsstuk een aannemer in. 

Vragen of klachten?

Bij klachten over stank, rioolverstopping en verzakking van de weg kunt u contact opnemen met ons via 0348 476 400.