Agrarische Vereniging Montfoort en Linschoten opgericht

Maandag 14 maart jl. hebben agrarische ondernemers uit de gemeente Montfoort een lokale, onafhankelijke en zelfstandige agrarische organisatie opgericht, de Agrarische Vereniging Montfoort en Linschoten. Hiermee willen ze de belangen van de agrarische ondernemers in Montfoort en Linschoten collectief vertegenwoordigen.

Bij de oprichtingsavond bij Boer Hans op Mastwijkerdijk waren 22 agrariërs aanwezig. De agrariërs kregen informatie over de oprichtingsmogelijkheden, nadat eerder gesprekken zijn gevoerd met de gemeente en het Ondernemersfonds. Daarna gingen de deelnemers in gesprek over de statuten, het huishoudelijk reglement en de benoeming van het bestuur en commissies. Het bestuur bestaat uit vijf bestuursleden.

Wethouder Ivo ten Hagen is blij met de samenwerking. “Het is goed dat er een aanspreekpunt is voor de gemeente om met de agrariërs in contact te zijn. Zij beheren het landelijk gebied en hebben zo een onmisbare betekenis voor de gemeente. Met de gelden uit het agrarisch ondernemersfonds kunnen ook gezamenlijke projecten een mooie start krijgen.”

Vragen en/of participeren?

De Agrarische Vereniging Montfoort en Linschoten roept de agrarische ondernemers in Montfoort en  Linschoten op om geheel vrijblijvend te participeren, zodat de belangen van de agrarische ondernemers in zowel Montfoort als Linschoten collectief worden vertegenwoordigd. Voor vragen en/of ideeën neemt u contact op via agrarischeverenigingmontfoortlinschoten@outlook.com.