Burgemeester sluit garage na drugsvondst

Op 23 november jl. heeft burgemeester Van Hartskamp een garage aan Om 't Hof in Montfoort gesloten voor een periode van een half jaar, nadat hier bij een doorzoeking door de politie drugs is aangetroffen.

Begin oktober heeft de politie een drugsdealer in Montfoort aangehouden. Bij de doorzoeking van een garage aan Om 't Hof is een zeer ruime handelsvoorraad verdovende middelen aangetroffen.

Last onder dwangsom

Tegen de drugsdealer wordt een last onder dwangsom opgelegd. Dit houdt in dat de persoon in kwestie een boete krijgt opgelegd bij herhaling van een soortgelijke overtreding.   

Sluiting voor een half jaar

Op basis van de Opiumwet heeft de burgemeester de bevoegdheid om een pand te sluiten. De sluiting van de garage is een maatregel om de openbare orde en veiligheid te herstellen. Het maakt voor de buitenwereld duidelijk dat deze locatie geen onderdeel meer uitmaakt van het criminele circuit. Tevens wordt hiermee een duidelijk signaal afgegeven aan de samenleving dat drugshandel en alles wat daarbij komt kijken niet acceptabel is en hier hard tegen opgetreden wordt.

Drugsmisdaad loont niet

Burgemeester Van Hartskamp: “De handel in drugs ondermijnt onze samenleving op zeer ernstige wijze. Met deze maatregel wil ik een duidelijk signaal afgeven: drugsmisdaad loont niet. Jongeren die drugskoerier zijn worden zo ontmoedigd niet verder het criminele circuit in te gaan. ”

De garage wordt gesloten voor een periode van een half jaar. Dat houdt in dat de toegang van de garage is afgesloten en verzegeld. Het is voor de periode van de sluiting verboden de garage te betreden. Overtreding van dit verbod is een strafbaar feit.