Feestelijke Meet & Greet voor toekomstige bewoners nieuwbouw Voorvliet Linschoten

Kijken, kennismaken en genieten. De toekomstige bewoners van de 17 woningen aan de Jacob van Barneveldstraat in Linschoten beleefden maandagmiddag 16 mei een feestelijke Meet & Greet.

Ze zagen dat de bouw flink vordert. Ze leerden elkaar kennen. En ze kregen een insectenhotel voor in de achtertuin. Het eerste insectenhotel werd uitgereikt door wethouder Ivo ten Hagen, ruimtelijk ordening, samen met LATEI en Kelderman Bouw. Deze gift past helemaal bij het duurzame karakter van dit project.

LATEI is de projectontwikkelaar. En zoals de naam al doet vermoeden, bouwt Kelderman Bouw de woningen. Zij spreken de toekomstige bewoners samen met wethouder Ten Hagen kort toe. Onder het genot van een hapje en drankje maken de toekomstige bewoners kennis met elkaar. En natuurlijk bewonderen ze het huis waar ze straks in gaan wonen.

EXTRA_LATEI_Ritmeester_MG_7205  LATEI_Ritmeester_MG_6934   

Projectleider Niels Willigenburg van Kelderman Bouw meldt in zijn toespraak dat de bouw voortvarend verloopt. Hij verwacht de eerste aan het einde van het derde kwartaal op te leveren. “Ik wil nog niet teveel vooruitlopen, maar als het weer zo blijft zoals nu, dan moet dat lukken”, aldus Willigenburg.

Ook Antoni Poot, directeur van LATEI, kijkt met een goed gevoel naar dit project. “Wat we hier vooral leuk vinden, is dat we eerder ook woningen rechts van dit project hebben ontwikkeld. Dus toen de gemeente de uitvraag deed, hoefden we er eigenlijk niet over na te denken om mee te doen. Hoe mooi is het om de hele straat te ontwikkelen? Maar het was niet zo gezegd, zo gedaan. Wat hebben we een mooi plan gemaakt met AG NOVA Architecten. We voegen een mooie straat toe aan Linschoten, waarbij voor vele doelgroepen iets wils is.”

Wethouder Ten Hagen spreekt van een ‘bijzonder project’. “We hadden een andere uitvraag gedaan dan waarmee LATEI en AG NOVA zijn gekomen. We vroegen om tien woningen, maar zij kwamen met een plan dat veel beter past in Linschoten. Ik ben hartstikke trots op de mensen die dat durfden. Complimenten aan de architect en projectontwikkelaar. En ik ben blij met deze mijlpaal, dat we dit jaar 17 woningen realiseren in Linschoten.”

LATEI_Ritmeester_MG_7343  LATEI_Ritmeester_MG_7217