Gratis openbaar vervoer voor Utrechtse ouderen met krappe beurs

Bent u 66 plus en heeft u een inkomen onder de €17.700 per jaar? Dan komt u bij de provincie Utrecht in aanmerking voor een jaar lang gratis reizen met tram en bus van U-OV en Syntus Utrecht. Doordeweeks geldt dit na 9.00 uur ’s ochtends. En in het weekend en op feestdagen de hele dag.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.gratisreizenouderen.nl. Er zijn folders met uitleg bij o.a. de servicewinkels van U-OV en Syntus Utrecht. Ook is er hulp bij de aanvraag beschikbaar in alle gemeenten, dus ook bij ons.

Gratis OV 66 plus

Hulp bij aanvraag

Misschien is er iemand in uw omgeving die u kan helpen met het invullen van het aanvraagformulier. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u terecht bij de Formulierenhulp van het Huis van Ervaring. Zij kunnen u op iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur helpen in de hal van het Huis van Montfoort. Als u hier gebruik van wilt maken, kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 0348-469109.

Voorwaarden

Iedereen die met een inkomstenverklaring van de belastingdienst kan aantonen te voldoen aan deze voorwaarden en zich heeft aangemeld, ontvangt een gratis ov-abonnement dat op hun persoonlijke OV chipkaart wordt geladen. De proef met gratis OV loopt tot 9 december 2023. Maar er zijn een beperkt aantal abonnementen beschikbaar. Dus komt u in aanmerking, meldt u zich dan snel aan. Want op = op.