Inloopmoment over renovatie draaibrug Montfoort op 14 juni

De draaibrug in Montfoort is toe aan een grondige opknapbeurt. Rijkswaterstaat en VolkerWessels renoveren vanaf oktober 2022 tot april 2023 de brug. Werkzaamheden hiervoor starten half september 2022. Na de werkzaamheden voldoet de brug weer aan de huidige machine- en veiligheidseisen en kan hij weer jaren mee.

Vanaf half september starten de werkzaamheden met het plaatsen van een tijdelijke hulpbrug. Deze tijdelijke hulpbrug verbindt het einde van Onder de Boompjes (bus parkeerplaats) en de IJsselkade ter hoogte van de huisnummers 24-26. Alleen (brom)fietsers, wandelaars en de hulpdiensten maken dan gebruik van deze hulpbrug. Het overige verkeer wordt omgeleid via de N204 en N228. Deze situatie geldt van begin oktober 2022 tot begin april 2023.

Opknapbeurt

De draaibrug krijgt een grote opknapbeurt. Het stalen brugdeel wordt helemaal opnieuw geschilderd. Het draaiende gedeelte van de brug verwijdert Rijkswaterstaat tijdelijk om ergens anders op te laten knappen. Ook komt er een nieuw bedieningssysteem, zodat de brug straks zonder problemen kan draaien. Na de werkzaamheden bedient de gemeente Nieuwegein de brug vanuit een nieuwe bediencentrale.

Om de bereikbaarheid van de stad en de scholen voor fietsers en wandelaars te garanderen, legt Rijkswaterstaat een tijdelijke hulpbrug aan over de Hollandse IJssel, voordat de huidige brug verwijderd wordt.

Inloopmoment 14 juni 16:30 tot 19:30 uur

We nodigen u van harte uit voor een inloopmiddag en -avond over de renovatie van de draaibrug in Montfoort. Deze vindt plaats op dinsdag 14 juni tussen 16:30 en 19:30 uur in Zalencentrum Sint Joseph. We  informeren u dan over de werkzaamheden. Ook kunt u al uw vragen over de renovatie stellen aan de aanwezige deskundigen van Rijkswaterstaat, aannemer VolkerWessels en de gemeente. U kunt gewoon binnenlopen op een tijdstip dat u schikt, de tekeningen bekijken en toelichting hierbij krijgen.

Meer informatie

Meer informatie over de renovatie van de draaibrug Montfoort vindt u op de website van Rijkswaterstaat. Voor vragen kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat via draaibrugMontfoort@rws.nl of 0800-8002.