Pleegouders gezocht

Ieder kind hoort op te groeien in een veilige plek met liefde en structuur. Helaas is dat voor sommige kinderen niet mogelijk. Jeugdhulp regio Utrecht-West en de gemeente zoeken voor deze kinderen pleegouders. Mensen die tijdelijk willen zorgen voor het kind van een ander. Meer weten over pleegzorg? Kom naar de informatieavond op 22 november.

Kan ik pleegouder worden?

Landelijk is er een tekort aan pleegouders. Hierdoor krijgen sommige kinderen niet de kans om op te groeien in een gezin. Ook binnen onze gemeente zoeken we passende gastgezinnen. Van alleenstaande tot gezinnen van zes of meer, van 65+’ers tot twintigers, van buurman tot tante: iedere volwassene die een kind een veilige en stabiele omgeving kan bieden, kan pleegouder worden. Maar je staat er nooit alleen voor. Een pleegouder wordt ondersteund door organisaties voor pleegzorg. Daarnaast ontvangen pleeggezinnen een vergoeding en er zijn regelingen voor extra kosten.

Komt u naar de informatieavond?

Utrecht-West organiseert samen met vijf pleegzorgorganisaties een informatieavond. Tijdens deze avond krijgt u informatie over hoe pleegzorg werkt. Ook vertellen ervaren pleegouders hun ervaring met pleegkinderen. U kunt zich opgeven via pleegzorg@woerden.nl. 

  • Wanneer: Dinsdag 22 november 2022
  • Waar: Gemeentehuis Woerden, Blekerijlaan 14, Woerden
  • Tijd: Inloop vanaf 19:45 uur. Opening om 20:00 uur door wethouder Jacques Rozendaal. Uiterlijk 22:00 uur sluiten we de avond af.