Provincie legt nieuwe damwand aan in Montfoort

Op 13 juni 2022 start aannemer Korevaar met de aanleg van een nieuwe damwand langs de Provincialeweg (N228) in Montfoort, in opdracht van de provincie Utrecht. De werkzaamheden duren naar verwachting tot half september 2022 en geven weinig hinder voor het verkeer.

Zicht op molen vanaf de brug in het park

De nieuwe damwand van 300 meter lang wordt aangelegd ter hoogte van de brug tegenover Het Kasteelplein tot aan het kruispunt met De Bleek. De damwand moet verzakking van het fietspad en de berm tegengaan.

Planken krijgen tweede leven

De huidige waterkering tussen de Provincialeweg en de aanwezige vijver, bestaat uit diverse soorten beschoeiingen waarvan een deel bestaat uit houten palen die toe zijn aan vervanging. De nieuwe damwand wordt gebouwd met de planken die afkomstig zijn van de damwanden in de Eem. Daar worden de bestaande houten damwanden vervangen door stalen exemplaren waarbij het goede hout wordt hergebruikt.

Weinig hinder voor het verkeer

Provincie en aannemer verwachten weinig hinder voor het verkeer. De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf het water en vanaf het fietspad, waarbij fietsers langs de werkzaamheden worden geleid.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.