Rijkswaterstaat sluit woensdag 12 oktober draaibrug Montfoort af

Dit najaar wordt de draaibrug over de Hollandsche IJssel in Montfoort gerenoveerd door Rijkswaterstaat. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart.

Afsluiting draaibrug fotoZo zijn de werkterreinen in gebruik genomen. Op 12 oktober sluit Rijkswaterstaat de draaibrug af voor al het verkeer en wordt een tijdelijke hulpbrug in gebruik genomen. Het draaiende gedeelte van de draaibrug wordt in het weekend van 21 tot 23 oktober eruit gehaald met een hijskraan en op een externe locatie gerenoveerd. Dit bijzondere schouwspel is voor iedereen te volgen via een livestream.

Veilig kijken of afstand

Om veilig te kunnen werken, is tijdens het hijsweekend de omgeving rond de draaibrug afgezet met bouwhekken. Er is ter plekke dan ook weinig ruimte waar de werkzaamheden veilig te bekijken zijn. Om dit bijzondere schouwspel toch te kunnen volgen, is het uithijsen van de draaibrug te volgen via een livestream. Op zaterdag 22 oktober staat op www.rws.nl/draaibrugmontfoort een link naar de webcam.

Verkeershinder 21-23 oktober

Voor het uithijsen van de draaibrug is een grote hijsopstelling nodig. Dit veroorzaakt in Montfoort de volgende verkeershinder:

  • Van vrijdag 21 oktober 19.00 uur tot en met uiterlijk zondag 23 oktober 19.00 uur is het IJsselplein en de toegang vanaf het IJsselplein naar de IJsselkade afgesloten voor alle verkeer. De IJsselkade is voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten bereikbaar via de tijdelijke hulpbrug.
  • Onder de Boompjes is afgesloten voor alle verkeer van zaterdag 22 oktober 06.00 uur tot en met uiterlijk zondag 23 oktober 19.00 uur.
  • Tijdens de werkzaamheden is het niet te voorkomen dat er geluidshinder ontstaat. Er wordt gewerkt van 06.00 uur tot 19.00 uur. Als de werkzaamheden voorspoedig verlopen, verwachten we op zondag 23 oktober niet te hoeven werken.

Tijdelijke hulpbrug

Vanaf woensdag 12 oktober 17.00 uur sluit Rijkswaterstaat de draaibrug af voor al het verkeer en wordt een tijdelijke hulpbrug in gebruik genomen. (Brom)fietsers, voetgangers en de hulpdiensten maken vanaf 12 oktober gebruik van deze tijdelijke hulpbrug. Aan het begin en einde van de brug zijn paaltjes geplaatst, zodat autoverkeer er niet overheen kan. Het autoverkeer rijdt vanaf 12 oktober tot april 2023 om via de N204 en N228.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de renovatie van de draaibrug Montfoort op de website van Rijkswaterstaat.