In verbinding met elkaar

Burgemeester P. van Hartskamp

Beste inwoners,

De vakantieperiode is weer voorbij. Heeft u er ook zo van genoten? Een tijd om tot rust te komen, genieten van vrij zijn en met elkaar leuke uitstapjes maken. Met het aanhoudende warme zomerweer was het heerlijk om verkoeling te zoeken in en op het water. We zouden wel eens willen dat er geen einde aan komt.

Er komt op het ogenblik ook zoveel op ons af. Als we het nieuws volgen, dan lijken crises zich alleen maar op te stapelen. Onze boeren waar wij zo trots op zijn die voor een enorme opgave gesteld staan, inflatie, verlies van koopkracht dat ons direct in de portemonnee treft en ga zo maar door. We gaan er allemaal hoe dan ook wat van merken. Als er voor u zaken onverhoopt problematisch verlopen, hoop ik dat u de gemeente weet te vinden. Juist in moeilijke tijden is het belangrijk om met elkaar in verbinding te blijven. Natuurlijk door altijd eerst te kijken wat in de eigen invloedssfeer zit, door na te gaan wat we zelf kunnen doen. Maar ook niet schromen om hulp te vragen als dat nodig is!

Het is fijn in een gemeente te mogen wonen waar zoveel gemeenschapszin is. Waar we naar elkaar omkijken en waar door inwoners veel met elkaar en voor elkaar wordt georganiseerd. Dat is echt iets om trots op te zijn! Zo vond ik het mooi om te zien dat in de vakantietijd voor de thuisblijvers activiteiten zijn georganiseerd, zoals het duofietsen of de scootmobieltochten. Voor de kinderen waren er aan het einde van de vakantieperiode weer leuke speel- en beweegactiviteiten bij de tentdagen in Linschoten en in Montfoort bij de VOM. 

Ik maak ook nog graag een uitstapje naar een aantal prachtige activiteiten die voor de zomervakantie zijn georganiseerd. Het eerste IJsselweekend was een groot succes; voor jong en oud, er was voor elk wat wils. Het gonsde van de gezelligheid en positieve energie. Zo ook op de opening van de vernieuwde brandweerkazerne, de Boerendag, het Gluren bij de burenconcert en de avondvierdaagse in beide kernen. 

Het comité Memorials Montfoort, dat herdenkingsmonumenten op Blokland en Mastwijkerdijk heeft onthuld. Het was zeer indrukwekkend. De reacties van de nabestaanden hebben op mij een onuitwisbare indruk achter gelaten.  

Zoveel prachtige initiatieven, zelfs teveel om allemaal te benoemen, het geeft maar aan waar wij groot(s) in zijn. 

Ik hoop u weer spoedig te mogen begroeten!

Hartelijke groet,

Petra van Hartskamp

Burgemeester