Tijdelijke verkeersmaatregelen ‘Horeca op de Plaats’ en de Jaarmarkt 19 en 20 augustus

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus 2022 vinden in Montfoort ‘Horeca op de Plaats’ en de Jaarmarkt plaats. Om deze evenementen veilig te laten verlopen, gelden tijdelijk andere verkeersmaatregelen.

Tijdelijke aflsuiting

Dit betekent dat de volgende straten tijdeijk worden afgesloten voor auto- en fietsverkeer:

  • Op vrijdag 19 augustus van 08:00 uur tot zaterdag 20 augustus 21:00 uur;
    • de Plaats, een gedeelte van de Mannenhuisstraat (tussen de Hofplein en de Plaats) en de Keizerstraat (tussen de Peperstraat en de Plaats).
  • Op zaterdag 20 augustus vanaf 04:00 uur tot 21:00 uur;
    • de Hoogstraat, Keizerstraat, Havenbruggetje, Om 't Hof, Hofstraat, Lange Kerkstraat (tussen de Hofstraat en Oude Boomgaard), Commanderijestraat, Korte Kerkstraat en het Pastoor Spaanplein.

De afgesloten straten blijven toegankelijk voor hulpdiensten. 

Wegsleepregeling

In de afgelopen jaren bleek bij de opbouw van evenementen nog wel eens dat er voertuigen op afgesloten trajecten of bij parkeerverboden bleven staan. Als uw voertuig op één van de eerder genoemde wegen staat tussen de aangegeven tijd, dan wordt deze in opdracht van de gemeente weggesleept. 
Het voertuig gaat dan naar een bergingsbedrijf in Utrecht en kan tegen betaling worden opgehaald bij Modern Berging, Elektronweg 24, 3542 AC Utrecht. Telefoonnummer 030-241 5060.

Kom lopend of op de fiets

Wij vragen iedereen die 'Horeca op de Plaats' en of de Jaarmarkt wil bezoeken, dit lopend te doen of op de fiets te komen. Maak hierbij gebruik van de bestaande fietsvoorzieningen. De gemeente zorgt voor extra fiets-parkeerplekken onder de boompjes en op het Hofplein. 
De parkeerplaatsen aan de Peperstraat en het parkeerterrein achter het Pastoor Spaanplein zijn tijdens de Jaarmarkt niet bereikbaar. 

Vragen?

Heeft u vragen over de tijdelijke verkeersregeling? Neem dan contact met ons op via info@montfoort.nl, onder vermelding van 'Jaarmarkt 2022'. 

kaartje afsluiting binnenstad Montfoort 19 en 20 aug