Aangehouden drugsdealer krijgt last onder dwangsom

De gemeente heeft op 2 mei een last onder dwangsom voor dealen uitgereikt. De dwangsom is gericht tegen een inwoner, die onlangs is aangehouden voor het dealen van drugs in een woning in Montfoort. De politie kwam de dealer op het spoor na een aantal meldingen.

De last onder dwangsom houdt in dat als deze persoon opnieuw een soortgelijke overtreding begaat, hij een boete van € 5.000,- moet betalen aan de gemeente. Gemeente Montfoort  gebruikt de last onder dwangsom om een eind te maken aan dit soort overtredingen. Steeds wordt daarbij maatwerk toegepast, in samenwerking met de politie. De last onder dwangsom is een stok achter de deur om nieuwe overtredingen te voorkomen.

Effectieve aanpak

Gemeente Montfoort zet zich in voor een effectieve aanpak van drugscriminaliteit. Productie, handel en opslag van drugs kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties. Handelen in drugs is verboden. Politie, Openbaar Ministerie en gemeente werken nauw samen in het bestrijden van misdaad en het aanpakken van overlast. Ieder vanuit eigen bevoegdheden en taken, maar met een gemeenschappelijk doel.

Meld misdaad Anoniem

Voor de aanpak van misdaad kunnen inwoners terecht bij de wijkagenten of politie in de buurt. Signalen anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800 – 7000 of maak online een melding via www.meldmisdaadanoniem.nl