Aangehouden drugsdealer veroordeeld tot 12 maanden celstraf

Een drugsdealer die eind vorig jaar is opgepakt in Montfoort is veroordeeld tot 12 maanden celstraf, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Dat heeft de rechter bepaald op 20 januari jl. Daarnaast moet de dealer € 5.000,- betalen aan de gemeente voor de herhaling van de overtreding.

Nadat eind vorig jaar bij de doorzoeking van een garage aan Om ‘t Hof in Montfoort een zeer ruime handelsvoorraad verdovende middelen is aangetroffen, heeft de gemeente de garagebox afgesloten. Ook heeft de gemeente de dealer een last onder dwangsom opgelegd; dit houdt in dat bij herhaling van de overtreding de verdachte een boete krijgt. De verdachte is, één dag voor de zitting bij de rechtbank, opnieuw in Montfoort aangehouden voor het dealen van drugs. Door de herhaling van de overtreding moet de verdachte een boete van € 5.000,- betalen aan de gemeente.

Samenwerking tussen politie en gemeente

Gemeente en politie hebben in deze zaak nauw samengewerkt. Ieder vanuit eigen bevoegdheden en taken, maar met een gemeenschappelijk doel.

Burgemeester Van Hartskamp: “De handel in drugs ondermijnt onze samenleving op zeer ernstige wijze. Met deze actie laten we zien dat we daadkrachtig optreden als het gaat om het bestrijden van misdaad en het aanpakken van de overlast. Mooi dat onze integrale aanpak van ondermijning tot actie leidt en effect heeft. Mede door een goede samenwerking tussen politie, gemeente en openbaar ministerie. Misdaad mag niet lonen."

Meld misdaad Anoniem

Voor de aanpak van ondermijning kunnen inwoners terecht bij de wijkagenten of politie in de buurt. Signalen anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800 – 7000 of maak online een melding via www.meldmisdaadanoniem.nl