Afsluiting brug Laan van Rapijnen op 16 november

Op donderdag 16 november sluiten we de brug in Laan van Rapijnen af van 7:00 tot ongeveer 14:00 uur. Autoverkeer kan de brug dan niet gebruiken.

Dit is nodig omdat we de weg dan voorzien van een nieuwe laag asfalt. Dit is onderdeel van de grote opknapbeurt van de brug, waar we begin oktober mee zijn gestart.

Omleiding

Autoverkeer moet tijdens de werkzaamheden omrijden. Buslijn 5 van Syntus rijdt tijdens de werkzaamheden wel door Linschoten. Alleen vervalt tijdelijk de bushalte Laan van Rapijnen. De bus stopt wel bij alle andere haltes. Hij keert namelijk op de kruising met de Jacob Barneveldstraat om zijn weg te vervolgen.

Fietsers en voetgangers

De fietsers en voetgangers hoeven deze dag niet om te rijden of lopen. Zij kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik maken van de nieuw aangelegde stoepen op de brug.

Vervolg

Als de nieuwe laag asfalt is aangebracht, stellen we de brug weer open voor al het verkeer. Hierna vervangen we de brugleuningen nog. En de belijning op de weg brengen we in het voorjaar van 2024 aan.

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden, zoals het weer, roet in het eten gooien waardoor het werk wordt uitgesteld naar een later moment.