Ben Brand en Leendert Scheel ereburgers gemeente Montfoort

Burgemeester Van Hartskamp heeft zaterdag 15 april de heren Ben Brand en Leendert Scheel benoemd tot ereburger van de gemeente Montfoort.

Ereburgers heren Scheel en Brand 2023Beide heren hebben een onmiskenbare belangrijke rol voor de gemeente Montfoort vervuld. Zij zijn initiatiefnemers en initiators van allerlei maatschappelijke activiteiten voor de Montfoortse samenleving. Denk hierbij aan evenementen zoals de 24-uur van Montfoort, de Sinterklaasintocht, maar ook aan de minder zichtbare initiatieven zoals de Tafel van 8. Geheel belangeloos organiseren zij, aan de hand van een thema, diners voor inwoners die eenzaam zijn, het minder breed hebben of gewoon een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zichtbaar en onzichtbaar hebben zij zich ingezet voor de carnavalsvereniging.

Voor alle evenementen, bedacht of georganiseerd door de heren Brand en Scheel, geldt dat deze voor iedere inwoner van de gemeente Montfoort toegankelijk moet zijn. Door hun enorme inzet en netwerk lukt het de heren Brand en Scheel telkens weer om voor de activiteiten sponsoren te vinden waardoor eenieder van de evenementen kan genieten en deelnemen. Een goed voorbeeld hiervan is “het patatfeest” voor de basisschooljeugd op de vrijdagavond, voorafgaand aan de evenementenmarkt.

Naast de vele maar dan ook vele activiteiten die door de heren zijn georganiseerd, zijn zij ook actief op andere vlakken in de Montfoortse gemeenschap. Een mooi recentelijk voorbeeld hiervan is het geheel belangeloos inspreken van de stads- en dorpswandeling app door de heer Brand. Hierdoor kunnen onze inwoners, maar ook de toeristen al wandelend luisteren naar de historie van de vele monumenten die onze gemeente rijk is.

De heren Brand en Scheel leveren op al deze vlakken een zeer bijzondere bijdrage aan de samenleving van de gemeente Montfoort; dit maakt een benoeming tot ereburgers passend en verdiend.