Bent u een mantelzorger? Vraag dan de mantelzorgwaardering aan.

Mantelzorgers zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Vaak vinden ze de zorg vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Het is bijzonder en dat verdient een waardering.

Op 10 november is de landelijke Dag van de Mantelzorg. Wij zetten mantelzorgers in onze gemeente ook in november in het zonnetje met de mantelzorgwaardering.

Steunpunt Mantelzorg

Mantelzorg is intensief, zeker als u dit naast uw de gewone zaken in het leven doet, zoals werk, school en gezin. Heeft u tijdens deze intensieve zorg behoefte aan extra hulp of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij het Steunpunt Mantelzorg. Het Steunpunt is hét aanspreekpunt voor alle mantelzorgers in onze gemeente. Het Steunpunt biedt individuele ondersteuning, zorgt dat mantelzorgers met elkaar in contact komen, organiseert activiteiten of verwijst door naar externe instanties.

Mantelzorgwaardering aanvragen

Mantelzorgers die staan ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg krijgen binnenkort automatisch via email of post informatie over het aanvragen van de mantelzorgwaardering. Bent u mantelzorger voor iemand die woont in Montfoort of Linschoten en staat u nog niet ingeschreven als mantelzorger? Dan komt u ook in aanmerking voor de mantelzorgwaardering. Via de website van de SWOM vraagt u de mantelzorgwaardering aan. Dit kan tot 31 oktober 2023.

Meer informatie, vragen en hulp

Als u zich registreert bij het Steunpunt, dan blijft u op de hoogte van landelijke ontwikkelingen en regelingen en u krijgt informatie over de mantelzorgwaardering. U registreert zich via de website van de SWOM. Maakt u liever een afspraak? Neem dan contact op met Sanne van Eck, medewerker van Steunpunt Mantelzorg. Zij is bereikbaar via 0348-469109 of via steunpuntmantelzorg@swomontfoort.nl.