Bibliotheek Linschoten feestelijk geopend op 31 mei

Op woensdag 31 mei heeft wethouder Van Dalen de nieuwe Bibliotheek in Linschoten geopend. Het was een feestelijk moment. Nu kunnen inwoners in Linschoten niet alleen meer boeken afhalen om te lenen. Ook kunnen zij hier nu lezen, samenkomen, ontmoeten en ontwikkelen.

Tijdens de feestelijke opening vormden leerlingen van de Prins Clausschool en de Timotheüsschool samen met de kinderen van Kinderopvang organisatie Gro-Up en Kind & Co een vrolijke haag. De laatste boeken werden door de haag gereden en in de Bibliotheek gezet. Daarna heeft wethouder Van Dalen met veel enthousiasme de Bibliotheek officieel geopend.

Wethouder Van Dalen: “In februari van dit jaar hebben we met twee buurgemeenten een samenwerkingsovereenkomst met de Bibliotheek Het Groene Hart getekend. Wat fijn om drie maanden later al een volwaardige Bibliotheek in Linschoten te hebben. Dit is voor alle inwoners belangrijk, met name voor de jeugd. Daarom vind ik het ontzettend leuk en goed dat de kinderen van scholen en kinderopvang betrokken zijn bij de opening.”

Opening bibliotheek Linschoten 1   Opening bibliotheek Linschoten 2

Samenwerking

De opening van de nieuwe Bibliotheek is een nauwe samenwerking geweest van de Bibliotheek Het Groene Hart, Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort – Linschoten (SWOM) en de gemeente Montfoort. Hiermee wordt de bibliotheek, naast de klassieke functie van een instelling waar je boeken kunt lenen en lezen, een plek om te ontwikkelen, te leren en te ontmoeten. Na de opening blijft SWOM haar bestaande programma’s aanbieden in de Bibliotheek.

Locatie en openingstijden

De Bibliotheek is gevestigd in De Brede Vaart. De Bibliotheek is voorlopig open op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. De Bibliotheek Het Groene Hart wil graag de openingstijden verder verruimen. Om dit mogelijk te maken is zij op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Heeft u interesse, meld u dan aan in de Bibliotheek.