Burgemeester sluit pand aan Keizerstraat in Montfoort

Op 30 oktober jl. heeft burgemeester Van Hartskamp een pand aan de Keizerstraat 34 in Montfoort gesloten. Na een doorzoeking door de politie bleek in het pand illegaal arbeidsmigranten te zijn gehuisvest.   

De politie heeft, na een melding, het pand aan de Keizerstraat bezocht. Bij aankomst trof de politie een groep arbeidsmigranten en slaapplaatsen voor ruim twintig personen aan. Daarbij werd duidelijk dat het om een illegaal pension gaat.

Het pand voldoet niet aan de vereisten voor die bewoning en er is sprake van brandveiligheidsrisico. Op basis hiervan heeft de burgemeester besloten het pand te sluiten. Dat houdt in dat de woning is verzegeld. Het is voor de periode van de sluiting verboden de woning te betreden.
De arbeidsmigranten zijn elders ondergebracht.

Burgemeester Van Hartskamp: “Door de schrijnende en gevaarlijke situatie die er bij de controle is aangetroffen, kan ik niets anders dan het pand te sluiten. Het is onveilig onder deze omstandigheden in het pand te verblijven.”

Meld misdaad anoniem

Bij het vermoeden van criminele activiteiten kunnen inwoners terecht bij de wijkagenten of politie in de buurt. Signalen anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800 – 7000 of maak online een melding via www.meldmisdaadanoniem.nl