Denk mee over mobiliteit in de gemeente

We werken aan een nieuw mobiliteitsplan en nodigen u uit hierover mee te denken.

Wat is mobiliteit?

We hebben allemaal dagelijks met mobiliteit te maken. Omdat we naar ons werk of school gaan, boodschappen doen, gaan sporten of familie of vrienden bezoeken. Dat doen we lopend, met de auto, motor, fiets en/of met het openbaar vervoer. Daarbij zijn we afhankelijk van voorzieningen op het gebied van verkeer en vervoer. Tegelijk hebben we te maken met duurzaamheid, vitaliteit en ontwikkelingen zoals toename van verkeer, nieuwe vervoersmiddelen en een woningbouwopgave. Dit alles maakt dat we op het gebied van verkeer en vervoer goede keuzes willen maken en daarom werken we aan een mobiliteitsplan.

In het plan leggen we vast  hoe we de gemeente in de toekomst bereikbaar, verkeersveilig en toegankelijk kunnen houden. Niet alleen voor de auto, maar ook voor de fiets, het openbaar vervoer en voetgangers. Daarbij hebben we aandacht voor gezondheid, duurzame mobiliteit, natuur en bovenal de inwoners van onze gemeente.

Denkt u met ons mee?

Bij het opstellen van het mobiliteitsplan gaan we inwoners, ondernemers en organisaties betrekken. De resultaten van de evaluatie van de verkeerssituatie in de binnenstad van Montfoort, die pas geleden is gehouden, gebruiken we daarbij ook.
We zijn benieuwd naar uw mening over de toekomstige mobiliteit in uw woonplaats! Wat vindt u belangrijk, wat valt u op in onze gemeente en welke kansen voor verbetering ziet u?

Geef uw knelpunten en wensen door

Via het online participatieplatform kunt u uw mening geven. Reageer bijvoorbeeld op belangrijke stellingen, zoals ‘zijn er voldoende parkeerplekken?’, ‘is er voldoende ruimte voor voetgangers?' of ‘hoe tevreden ben u over het aanbod van OV-haltes op loopafstand?’ Ook geeft u op een digitale kaart eenvoudig aan waar u knelpunten ervaart in de gemeente. Of waar u denkt dat het beter kan. Met uw reactie werken we samen aan een toekomstplan voor mobiliteit.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.