Duurzaamheidsprijs 2023 uitgereikt

Op vrijdagmiddag 2 juni ontvingen maar liefst twee genomineerden de Duurzaamheidsprijs uit handen van wethouder Van Wikselaar: Ramona Schalkwijk van Bloemenweidemelk en duurzame melkveehouders Koos en Marina van der Wind.

De Duurzaamheidsprijs is een pluim voor organisaties in de gemeente Montfoort die zich inzetten voor de omgeving, de natuur en anderen. Dit jaar is het thema Biodiversiteit.

2023 Duurzaamheidsprijs Biodiversiteit (12)    2023 Duurzaamheidsprijs Biodiversiteit (14)

In totaal waren er dit jaar acht genomineerden. Al deze organisaties zetten zich op eigen manier in voor een groene, levendige omgeving met aandacht voor dieren, planten en de mens als onderdeel van de natuur. Uit al deze genomineerden is een prijswinnaar gekozen, door een jury bestaande uit Arie Belo (winnaar van vorig jaar), Matthijs Hombergen (Klimaatburgemeester), Petra Kerste (organisator vanuit Duurzaam Montfoort) en wethouder duurzaamheid Wim van Wikselaar.

Ramona Schalkwijk en Koos en Marina van der Wind kregen beide, tijdens een feestelijke borrel bij Boer Hans, een compliment van de wethouder en ontvingen een kunstwerk gemaakt door Marjolein Muilwijk. Door papier te scheuren, kreuken en plakken en vervolgens te schilderen heeft zij diverse soorten boomschors nagemaakt. Een prachtige prijs bij het thema Biodiversiteit en een mooi symbool voor de twee melkveehouders die ieder op hun eigen wijze met hun vak en de omgeving bezig zijn, maar in de kern volgens dezelfde waarden lijken te werken. Niet meer nemen dan noodzakelijk, teruggeven, en altijd met oog voor de omgeving.