Extra afsluiting IJsselplein op 24 februari i.v.m. inhijsen zinker voor de draaibrug door Rijkswaterstaat

Op vrijdag 24 februari gaat Rijkswaterstaat een zinker inhijsen voor de draaibrug in Montfoort. Het IJsselplein en de toegang van het IJsselplein naar de IJsselkade is deze dag van 7:00 tot 17:00 uur afgesloten voor alle verkeer.

Inhijsen zinker

De draaibrug Montfoort wordt straks met elektronica en internet op afstand vanuit Nieuwegein bediend. De bedienkast waar alle elektronica inzit, komt op het IJsselplein. Hiervoor wordt er een zogenaamde zinker (een buis voor kabels) onder water aangebracht waar straks alle kabels en leidingen voor de lokale bediening, de slagboom en camera’s doorheen worden getrokken van de stadszijde naar de bedienkast. Voor het inhijsen van de zinker is een hijsopstelling nodig op het IJsselplein en wordt deze afgesloten voor al het verkeer.

Hinder vrijdag 24 februari 07.00 tot 17:00 uur

Om te zorgen dat de hinder zo kort mogelijk is, is er deze week voor gekozen om het inhijsen van de zinker voorafgaand aan én aaneensluitend op het inhijsweekend van 25 februari te doen. Zo wordt de hinder beperkt tot één weekend. Van vrijdag 24 februari 07:00 uur tot 17:00 uur is het IJsselplein en de toegang vanaf het IJsselplein naar de IJsselkade afgesloten voor alle verkeer. De IJsselkade is voor (brom)fietsers, voetgangers en hulpdiensten bereikbaar via de tijdelijke hulpbrug.

Na het inhijsen van de zinker op vrijdag 24 februari volgt direct het inhijsweekend van de draaibrug Montfoort. Alle informatie hierover leest u in een eerder geplaatst nieuwsbericht.