Gegevens inwoners mogelijk onderdeel van datalek

Er is onlangs een datalek geweest, waarbij mogelijk persoonlijke gegevens van inwoners zijn gelekt. Het gaat om de gegevens van inwoners die eind 2022 zijn uitgenodigd voor het Dimensus onderzoek. Dit onderzoek is in opdracht van gemeente Montfoort uitgevoerd.

Om welke gegevens gaat het?

Helaas is het nog altijd niet bekend welke gegevens zijn gelekt. Meerdere andere organisaties zijn door het datalek getroffen. Als gegevens van de gemeente Montfoort onderdeel uitmaken van het datalek, dan bestaat de kans dat de naam, het adres, woonplaats en geslacht  zijn gelekt.

Waar moet u op letten?

Heeft u eind 2022 een brief gekregen over het onderzoek van Dimensus? Dan raden we u, uit voorzorg aan, om extra op te letten. Zeker als u telefoontjes of brieven ontvangt, waarin u vragen krijgt over uw persoonlijke gegevens. Het kan zijn dat u ongevraagd gebeld wordt of post ontvangt. Dit kan om reclame gaan of om oplichting.

Hoe nu verder?

Er is nog veel onduidelijk over het datalek. De gemeente heeft contact met Dimensus om meer informatie en te achterhalen of onbevoegden daadwerkelijk de gegevens van inwoners hebben ingezien of wat ermee is gebeurd. Op dit moment denken we dat inwoners geen groot risico lopen.