Gemeentelijk groenonderhoud

Bloeit uw tuin ook zo mooi? Door de regen en de warmte van de afgelopen weken is het groen in uw tuin waarschijnlijk enorm gegroeid. Dit geldt ook voor alle gemeentelijke plantsoenen, gazons, hagen en bermen. Ook het onkruid groeit hard.

De laatste week krijgt ons klantcontactcentrum regelmatig telefoontjes van inwoners die melding maken over onkruid dat hoog staat en gazons waar het gras te lang is. Dit is op veel plekken in de gemeente inderdaad het geval. De weersomstandigheden zijn namelijk ideaal voor het groen om goed te groeien.

Nieuwe aannemer

Ook is er een nieuwe aannemer die het maaiwerk voor de gemeente uitvoert. Deze nieuwe aannemer moet het gebied nog goed leren kennen. Met de aannemer is afgesproken dat hij vanaf nu extra materieel en personeel inzet om de gazons (van de speelveldjes) zo snel mogelijk te maaien. In de week van 15 mei start de aannemer tevens met het maaien van de bermen bij onoverzichtelijke kruisingen. Eind mei/begin juni is de eerste maaironde van alle bermen in de gemeente.

We werken er hard aan om het onkruid weg te halen en de gazons te maaien. Omdat we niet alles tegelijk kunnen doen, vragen we nog even om uw geduld.