Gratis OV voor 66-plussers met krappe beurs dit jaar nog mogelijk

Vorig jaar is de provincie Utrecht gestart met de proef gratis OV. Er zijn nog OV-abonnementen beschikbaar. Daarom kunnen inwoners van de provincie Utrecht van 66 plus, met een inkomen van maximaal € 21.000 per jaar nog steeds gebruik maken van het gratis OV-abonnement.

PU_66+_Social_1200x1200_Oma@2xTot 9 december 2023 reist u dan gratis met alle bussen, trams, buurtbussen en Flex van U-OV en Syntus Utrecht in de provincie Utrecht. Doordeweeks geldt dit na 09:00 uur ’s ochtends. En in het weekend de hele dag.

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.gratisreizenouderen.nl. Er zijn folders met uitleg bij o.a. de servicewinkels van U-OV en Syntus Utrecht. Ook is er hulp bij de aanvraag beschikbaar in alle gemeenten, dus ook bij ons.

Hulp bij aanvraag

Misschien is er iemand in uw omgeving die u kan helpen met het invullen van het aanvraagformulier. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u terecht bij de Formulierenhulp van de SWOM. Zij kunnen u helpen in de hal van het Huis van Montfoort op iedere dinsdag van 10:00 tot 12:00 uur. Als u hier gebruik van wilt maken, kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 0348-469109.

Voorwaarden

Ouderen die de leeftijd van 66 jaar hebben bereikt, in de provincie Utrecht wonen en niet meer te besteden hebben dan € 21.000 per jaar kunnen gebruik maken van dit aanbod. Voorheen was de grens € 17.700, maar deze is aangepast doordat de AOW-grens dit jaar verhoogd is. Iedereen die met een inkomstenverklaring van de belastingdienst kan aantonen te voldoen aan deze voorwaarden en zich heeft aangemeld, ontvangt een gratis OV-abonnement dat op hun persoonlijke OV-chipkaart wordt geladen. De proef met gratis OV loopt tot 9 december 2023.