Groot onderhoud N210 bij Benschop door provincie Utrecht

Van 30 mei tot 12 juni wordt in opdracht van de provincie Utrecht groot onderhoud uitgevoerd aan de N210 tussen de M.A. Reinaldagweg (N204) en de rotonde tussen Benschop en IJsselstein. Dit ligt op de binnendoorroute van Montfoort naar IJsselstein. Aannemer KWS Infra voert de werkzaamheden uit.

Doordeweeks wordt er alleen gewerkt aan de parallelweg en in de bermen waarbij er niet veel hinder is voor het verkeer. Voor de asfaltwerkzaamheden worden zowel de hoofdrijbaan als de parallelweg gedurende twee weekenden afgesloten en is er een omleiding voor het verkeer.

Werkzaamheden

De werkzaamheden betreffen regulier groot asfaltonderhoud om de weg in een goede en veilige conditie te houden. Daarnaast wordt de weg op een aantal punten aangepast voor de verbetering van de verkeersveiligheid. Hieronder de werkzaamheden op een rij:

 • Plaatsen tijdelijke verlichting (bouwlampen) in de week voorafgaande aan de werkzaamheden.
 • Vervangen asfalt en markering van de parallelweg en de hoofdrijbaan.
 • Verwijderen parkeerhaven. Deze wordt ingericht als berm.
 • Aanbrengen bermverharding langs de hoofdrijbaan en de parallelweg.
 • Aanbrengen van een geleiderail tussen de hoofdrijbaan en de parallelweg. Op die manier zijn fietsers beter afgeschermd van het autoverkeer.
 • Verlagen maximumsnelheid op de parallelweg en aanbrengen verkeersdrempels.

Verkeersmaatregelen op doordeweekse dagen

Om de hinder te beperken, worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd waarbij de hoofdrijbaan doordeweeks open kan blijven en alleen de parallelweg afgesloten is. Hierbij zijn de volgende verkeersmaatregelen van kracht:

 • De hoofdrijbaan wordt iets versmald en de maximumsnelheid gaat tijdelijk omlaag naar 50 km/uur.
 • Fietsers worden omgeleid via Benschop, deze omleidingsroute brengt bijna geen extra reistijd met zich mee.
 • Landbouwverkeer mag tijdelijk gebruik maken van de hoofdrijbaan.

Twee weekendafsluitingen

In de weekenden van 2-5 juni en 9-12 juni is ook de hoofdrijbaan van de N210 geheel afgesloten tussen de M.A. Reinaldaweg (N204) en de rotonde tussen Benschop en IJsselstein. De weekendafsluitingen gaan in op vrijdagavond 20:00 uur en duren tot maandagochtend 05:00 uur.

 • Autoverkeer wordt omgeleid via de N204-N228-A12-A2 (zoals weergegeven in de afbeelding hieronder). Deze omleidingsroute brengt ca. 11 minuten extra reistijd met zich mee.
 • Fietsers worden nog steeds omgeleid via Benschop.
 • Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een snelle en veilige doorgang.

Oleiding N210 werkzaamheden provincie Utrecht

Download de KWS-App voor meer informatie over de werkzaamheden.

Voor actuele informatie over de werkzaamheden kunt u de KWS-App downloaden op uw telefoon. In de App kunt u zoeken naar N210, klik vervolgens op ‘favoriet’. Zo krijgt u updates over het project en kunt u berichten versturen met vragen of opmerkingen.

Achtergrondinformatie N210 tussen Schoonhoven en Nieuwegein

In de periode 2022-2025 voert de provincie Utrecht gefaseerd groot onderhoud uit aan de N210 tussen Schoonhoven en Nieuwegein. Tegelijkertijd voeren we aanpassingen uit op en langs de weg voor het verbeteren van de bereikbaarheid, de verkeersveiligheid en de leefbaarheid. Omdat de N210 een lange provinciale weg is, worden de onderhoudswerkzaamheden en de wegaanpassingen op en langs de weg opgeknipt in trajecten die op verschillende momenten aan de beurt zijn. Het groot onderhoud tussen Schoonhoven en Lopik is voor de zomer van 2022 uitgevoerd. Het stuk tussen IJsselstein en Nieuwegein is eind augustus/begin september 2023 aan de beurt. Over het gedeelte tussen Lopik en Benschop loopt momenteel een studie waarbij ook de omgeving betrokken is. Meer informatie daarover is te vinden op www.n210-lopik.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.