HDSR gestart met dijk- en oeververbetering Gekanaliseerde Hollandsche IJssel Willeskop

In opdracht van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is Aannemersbedrijf Straver & Zn. gestart met de werkzaamheden aan de Zuidzijde van de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel (GHIJ), ter hoogte van de Oudeweg in Oudewater. Het bouwdepot hiervoor ligt tegenover Willeskop nummer 77 in Montfoort.

De werkzaamheden bestaan uit het verbeteren van de oever door middel van het plaatsen van een nieuwe hardhouten damwand over een traject van 1 kilometer, een deel van 50 meter kunststof damwand en verspreid over het traject wordt er klei op de dijk aangebracht.

Bouwdepot in Montfoort

De aan- en afvoer van de bouwmaterialen zal over de Provincialeweg (N228) door middel van vrachtwagens plaatsvinden naar het depot. Dit ligt tegenover Willeskop nummer 77 in Montfoort. Vanaf daar zullen de bouwmaterialen over het water getransporteerd worden naar de locatie van de werkzaamheden. De werkzaamheden vinden plaats vanaf het water, waarbij er wordt gewerkt met een kraan vanaf het ponton.

Meer informatie

De werkzaamheden zullen eind november 2023 afgerond worden. Voor calamiteiten gedurende deze periode kunt u contact opnemen met Straver & Zn. Meer informatie over dit project en contactgegevens vindt u op de website van HDSR. Daarnaast zal de omgevingsmanager voor 4 dagdelen per week, voornamelijk tussen 09:00 en 12:00 uur, aanwezig zijn in de bouwkeet op het depot.