Inwoners met betalingsachterstanden krijgen op tijd hulp

Gemeente Montfoort wil dat alle inwoners meedoen en meetellen. Daarom hebben we sinds begin van dit jaar een team dat inwoners hulp aanbiedt bij betalingsachterstanden.

Het team richt zich speciaal op het op tijd aanbieden van hulp als inwoners hun vaste lasten niet meer kunnen betalen. Zo willen we voorkomen dat betalingsachterstanden verder oplopen en wellicht uitgroeien tot grotere schulden.

Op tijd en actief

We merken dat inwoners pas laat aan de bel trekken bij problemen met het betalen van de rekeningen. Gevolg is dat er dan vaak al grotere schulden zijn ontstaan. Om dit voor te zijn, vinden we het belangrijk om inwoners op tijd en actief hulp aan te bieden. Dit team biedt deze hulp. Om de inwoner te kunnen benaderen, maakt ze gebruik van de signalen van betaalachterstanden van de basisvoorzieningen, zoals huur, zorgverzekering en gas, water, licht. Het team neemt contact op met de inwoner en bespreekt samen met hem of haar de financiële situatie. In sommige gevallen komen de medewerkers thuis langs.

Meer informatie over hulp bij betalingsachterstanden en het team vindt u op de pagina hierover op onze website.