Nabetaling energietoeslag

Ferm Werk keert voor inwoners van onder andere onze gemeente de energietoeslag uit. Dit geld is bedoeld om inwoners met een laag inkomen te helpen bij het betalen van hoge energiekosten. Omdat er nog geen duidelijkheid is over de energietoeslag 2023 hebben inwoners die de toeslag vorig jaar ontvingen, nu een nabetaling gekregen van 500 euro.

Het kabinet heeft bekend gemaakt dat er ook in 2023 een energietoeslag komt voor inwoners met een laag inkomen. Daarvoor komt er een Wet Energietoeslag 2023. Het is de bedoeling de wet deze zomer in te laten gaan. Pas nadat de Wet Energietoeslag 2023 is vastgesteld, kan Ferm Werk starten met (automatisch) uitkeren en verwerking van de aanvragen.

Nabetaling Energietoeslag

Omdat dat nog even duurt, is besloten om iedereen die in 2022 Energietoeslag ontvangen heeft, een nabetaling van 500 euro te doen. Deze is in de week van 24 april overgemaakt. Heeft u nog niets ontvangen, neem dan contact met Ferm Werk op via 0348 497 000. Zodra er meer bekend is, zullen wij en Ferm Werk dit bekend maken via de gebruikelijke kanalen.

Vragen of problemen, neem contact op!

Heeft u op dit moment problemen met het betalen van uw energierekening of de jaarrekening van uw energieleverancier? Neemt u dan contact met ons op voor hulp. U bereikt ons via 0348 476 400. Ook kunt u hierover direct contact opnemen met het sociaal team van de SWOM via 0348 469 109 of info@swomontfoort.nl.

Inloopspreekuur SWOM

Het sociaal team van SWOM heeft elke dinsdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur een inloopspreekuur waar u terecht kunt met uw post of met specifieke vragen over werk en inkomen. Ook wanneer u geen schulden heeft, kunt u bij hen terecht. Bijvoorbeeld wanneer u en uw gezin nauwelijks kunnen rondkomen van uw inkomen. In Montfoort en Linschoten zijn verschillende initiatieven waar u gebruik van kunt maken.