Provincie Utrecht vervangt verkeerslichten kruising N228 en Kasteelplein

Van 26 tot en met 30 juni 2023 voert aannemer Vialis werkzaamheden uit aan de verkeerslichten op de kruising van de Provincialeweg (N228) en het Kasteelplein in Montfoort, in opdracht van de provincie Utrecht. Hoewel de weg niet hoeft te worden afgesloten, geven de werkzaamheden wel hinder voor het verkeer.

Kruising Kasteelplein N228Werkzaamheden

De werkzaamheden gaan over het vervangen van de regelautomaat aan de kant van de weg en het vervangen van de verkeerslichten en drukknoppen. De vervanging is nodig, omdat het huidige materiaal technisch is afgeschreven. Daarnaast worden de verkeerslichten uitgebreid met een voetgangersoversteek en wachttijdvoorspellers voor de fietsers. De aannemer werkt in de week van 26 juni op doordeweekse dagen tussen 07:00 en 16:00 uur en maakt gebruik van een graafmachine en een kraan.

Verkeersmaatregelen

Vanaf 26 juni zijn de verkeerslichten uitgeschakeld en wordt de snelheid ter plaatse verlaagd naar 30 km/uur. Het verkeer wordt door verkeersregelaars langs de werkzaamheden geleid wat kan leiden tot meer drukte en vertraging in de kern van Montfoort. Voor mensen die niet door Montfoort hoeven, is het raadzaam via de A12 te rijden, zodat er voor het bestemmingsverkeer minder hinder is. Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een vrije en snelle doorgang.

Minder parkeerplekken beschikbaar

Tijdens de werkzaamheden zijn er acht parkeerplekken minder beschikbaar op het Kasteelplein en het Hofplein. Twee weken voordat  de werkzaamheden starten, wordt met borden aangegeven om welke plekken het gaat. De laadpalen blijven beschikbaar en ook de plekken voor de huisartsen blijven volledig bereikbaar.

Vragen?

Met vragen over de uitvoering kunt u terecht bij uitvoerder Ton Termeer van Vialis op telefoonnummer 06-46643209.