Rijkswaterstaat is bezig met de laatste werkzaamheden voor de draaibrug

De draaibrug Montfoort is sinds 25 februari 2023 weer terug op z’n oude vertrouwde plek en de aannemer is al begonnen het werkterrein bij de brug op te ruimen. Afgelopen weken is er hard gewerkt rondom de brug.

Afgesloten tm 17 mei aangepast (eigen afbeelding)Zo is de bedienkast is geplaatst en de beplanting rondom de kast gepoot. Ook het houten remmingwerk is klaar en heeft weer mooie witte koppen gekregen. Daarnaast is het hekwerk met gaas teruggeplaatst. Kortom het lijkt er af uit te zien, maar dat is nog niet. Tot en met 17 mei 2023 wordt er proefgedraaid, regelt Rijkswaterstaat de brug in, stelt ze camera’s af en worden verschillende onderdelen van de brug gekeurd. Daarnaast wordt er voor een veilige bediening ook personeel opgeleid.

Volledig in gebruik vanaf 18 mei

Op 17 mei in de namiddag wordt de draaibrug opengesteld voor ‘land’verkeer. Vanaf dan kunnen (brom)fietsers, voetgangers en autoverkeer weer gebruik maken van de draaibrug. Zodra de draaibrug open is, haalt Rijkswaterstaat de tijdelijke hulpbrug weg. Vanaf 18 mei is er ook geen hinder meer voor het vaarverkeer. Dus dan kan alle verkeer weer gebruik maken van deze route. De brug wordt bediend vanuit Nieuwegein.   

Aggregaat

Op dit moment is er nog geen stroom beschikbaar op de draaibrug. Dit moet Stedin nog aanleggen. Daarom staat er een aggregaat op het IJsselplein om de onderdelen van de brug van stroom te voorzien. Het aggregaat draait 24/7, omdat onder andere de verlichting erop is aangesloten. Het  aggregaat staat in een geluidsarme kast. Als Stedin de stroomvoorziening heeft aangelegd, haalt Rijkswaterstaat het aggregaat weer weg.