Stadspark Montfoort krijgt natuurspeelplaats

Al een tijd speelt het idee om een natuurspeelplaats in te richten in het stadspark in Montfoort. Een plek met natuurlijke elementen waar kinderen kunnen spelen en ontdekken.

De natuurspeelplaats is nu opgenomen in de QR Fit- en beleefroute. Deze is op 20 maart jl. door de gemeenteraad aangenomen. Daarom kunnen we nu van start gaan met het ontwikkelen van de natuurspeelplaats.

Ontwikkeling natuurspeelplaats

De ontwikkeling van deze natuurspeelplaats is een samenwerking tussen het Streekfonds Lopikerwaarden, Montfoort Vitaal en de gemeente Montfoort. Hiervoor is een ontwerp gemaakt. Kinderen uit Montfoort hebben hierover meegedacht. Hun ideeën en input zijn meegenomen in het definitieve ontwerp. Over een aantal maanden starten we met de aanleg van deze speelplek.

Starten met ‘wilgenkasteel’

Om de aftrap te geven voor de aanleg van de natuurspeelplaats, wordt op zaterdag 1 april a.s. een ‘wilgenkasteel’ neergezet. Dit is een hut gemaakt met onder andere levende wilgenhouttakken. De wilgen zullen dan verder groeien. Het ‘wilgenkasteel’ is niet alleen leuk om in te spelen, maar ook heel goed voor de natuur en de dieren in het stadspark.

Help jij mee?

Het ‘wilgenkasteel’ komt aan de Parklaan-kant te liggen, naast een wandelpad, ter hoogte van Parklaan 1. Op zaterdag 1 april om 10:00 uur beginnen we met het maken van het ‘wilgenkasteel’. Lijkt het je leuk om te komen helpen? Trek dan je laarzen aan en kom naar het stadspark in Montfoort!