Verkeershinder draaibrug op 20 en 21 september in de avond en nacht

Rijkswaterstaat gaat op woensdag 20 en donderdag 21 september van 21.00 tot uiterlijk 05.00 uur de laatste aanvullende werkzaamheden uitvoeren aan de draaibrug in Montfoort. Voetgangers en fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik maken van de brug. Gemotoriseerd verkeer moet omrijden.

Rijkswaterstaat heeft de draaibrug in het winterseizoen 22/23 gerenoveerd. Sinds 17 mei 2023 is deze weer in gebruik. Na oplevering zijn er problemen opgemerkt aan de aandrijving van het opzetwerk. Het opzetwerk is een elektromechanisch systeem dat het mogelijk maakt de brug soepel te laten draaien. Om storingen in de toekomst te voorkomen, zijn aanvullende werkzaamheden nodig. Voor het uitvoeren van de werkzaamheden werd de brug op 22 augustus een avond en nacht afgesloten. Op  20 en 21 september voert Rijkswaterstaat de vervolgwerkzaamheden uit. Voetgangers en fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik maken van de brug. Gemotoriseerd verkeer moet omrijden.

Werkzaamheden 20 en 21 september

Tijdens de werkzaamheden op woensdag 20 september monteert Rijkswaterstaat de nieuwe lagers. Donderdag 21 september controleert ze onder andere de afstelling en werking van de brug. De verwachting is dat de werkzaamheden op beide dagen tot uiterlijk 05:00 uur duren.

Hinder (vaar)wegverkeer

Om de hinder voor de recreatievaart zoveel mogelijk te beperken, vinden de werkzaamheden in de avond en nacht plaats, na het laatste bedienmoment van de draaibrug. Gemotoriseerd verkeer moet omrijden via de N204 en N228, dit is ongeveer 5 minuten extra reistijd. (Brom)fietsers, voetgangers en hulpdiensten kunnen tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik maken van de brug. Het kan zijn dat ze enkele minuten moeten wachten op verzoek van verkeersregelaars.