Verkeersmaatregelen Carnavalsoptocht 19 februari

Carnaval stockvrijVan vrijdag 17 februari tot en met dinsdag 21 februari is het carnaval en dopen we Montfoort weer om in Knopengein!

Op zondag 19 februari a.s. houden we onze traditionele gezellige grootste carnavalsoptocht van boven de rivieren! Om de optocht veilig te laten verlopen met alle versierde praalwagens, loopgroepen en de vele toeschouwers gelden er tijdelijke verkeersmaatregelen.

 

Afsluiting van wegen

De binnenstad is op zondag 19 februari 2023 van 10.00 – 18.00 uur afgesloten voor het auto- en fietsverkeer. 

De Provincialeweg N228, tussen de rotonde N204 (bij tuincentrum Groenrijk) en de Slotlaan is afgesloten van 11.30 uur tot 16.00 uur. De OV-bus krijgt wel doorgang.

De Anne Franklaan en de Wederiksingel zijn ook vanaf 11.30 uur afgesloten voor het verkeer, deze wegen worden gebruikt als opstelplaats voor de optocht.


Verboden te parkeren 

In verband met de carnavalsoptocht geldt een parkeerverbod op de volgende wegen/parkeerterrein:

Jan de Rijkelaan, Burggraaf Zwederlaan, Wilhelminastraat, Verlengde Hoogstraat, Hoogstraat, Om het Wedde, Lange Kerkstraat, Hofstraat, Om ’t Hof, Hofplein, De Plaats, Vrouwenhuisstraat, Heeswijkerpoort en parkeerplaats aan de Heeswijkerpoort.

Let op: Het “Gein op het Plein” feest is dit jaar op het Hofplein, waardoor het Hofplein afgesloten is voor al het verkeer.

 

Overige maatregelen 

In verband met de omleiding van het verkeer en het toegankelijk houden van de wegen voor de nood- en hulpdiensten gelden ook de volgende maatregelen:  -

- Eénrichtingsverkeer op de Slotlaan, Achthoven-West, Mastwijkerdijk en Lindeboomsweg richting IJsselveld.

- Op de Doeldijk, Hofdijk en Parklaan mag niet langs de weg worden geparkeerd.

Het is absoluut verboden op één van bovenstaande wegen te parkeren. De wegsleepregeling is hier van 10.00 uur tot 18.00 uur van kracht.

De afsluitingen worden om 10.00 uur ingesteld en de wegen worden uiterlijk 18.00 uur weer vrijgegeven.

 

Wegsleepregeling op 19 februari 

Om de route van de carnavalsoptocht vrij te hebben van auto’s op zondag 19 februari geldt een parkeerverbod en is de wegsleepregeling van kracht. Vanaf 10.00 uur vindt een controle van de route op foutgeparkeerde auto’s plaats. Als uw voertuig dan nog op één van de genoemde wegen staat geparkeerd, wordt deze in opdracht van de gemeente weggesleept. Het voertuig gaat dan naar het bergingsbedrijf Modern Berging in Utrecht en kan tegen betaling worden opgehaald.

Het adres van Modern Berging is Elektronweg 24, 3542 AC in Utrecht. Ze zijn te bereiken op telefoonnummer 030-241 5060.

 

Parkeren aan de buitenrand

Dit jaar is het “Gein op het Plein” feest op het Hofplein en daardoor is parkeren op het Hofplein op 19 februari vanaf 10.00 uur niet mogelijk.

Na 10.00 uur wordt het verkeer omgeleid en kunt u parkeren langs de parkeergelegenheden aan de buitenrand van Montfoort (Industrieterrein en parkeerplaats van Tuincentrum Groenrijk). Beide parkeermogelijkheden zijn aangegeven met P-borden.

 

Kom lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer

Wij vragen iedereen die de carnavalsoptocht wil komen bezoeken dit, voor zover dat mogelijk is, lopend te doen, op de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Langs de IJsselkade zijn extra stallingsplekken voor fietsers aanwezig.

 

Vragen?

Heeft u vragen over de tijdelijke verkeersmaatregelen? Neem dan contact op met de gemeente via info@montfoort.nl of bel 0348 476 400.

 

overzichtskaartje binnenstad verkeersmaatregelen Carnaval 19 feb 2023