Vernieuwde Bibliotheek Montfoort feestelijk geopend

Op woensdag 13 december is de vernieuwde Bibliotheek in Montfoort feestelijk geopend. Nu kunnen inwoners in Montfoort niet alleen meer boeken afhalen om te lenen. Het is nu dé centrale plek voor informatie en ontmoeting in Montfoort.

Met het doorknippen van een lint opende wethouder Van Dalen samen met Hester van Beek (directeur Bibliotheek Het Groene Hart) en Jan Henk den Adel (directeur SWOM) officieel de vernieuwde vestiging. Dit feestje werd gevierd met een enthousiaste menigte.

Wethouder Van Dalen sprak tijdens de opening: “Deze plek is niet alleen voor boeken. Kijk maar eens naar de geweldige inrichting. Hier willen we laaggeletterdheid tegengaan, lezen bevorderen voor jong en oud, mensen ontmoeten, informatie ophalen en delen, en gewoon lekker binnenlopen. Er zijn hier al allerlei activiteiten, zoals tekenlessen, een steenfabriek en een mantelzorglunch. Samenwerken met de SWOM en de bibliotheek brengt zoveel moois met zich mee. Dit is dé centrale plek voor informatie en ontmoeting in Montfoort.”

Bij deze nieuwe vorm hoort ook een nieuwe naam die herkenbaar is voor iedereen en duidelijk maakt wat het is: Bibliotheek Montfoort.