Aangehouden drugsdealer krijgt last onder dwangsom

Burgemeester Van Hartskamp heeft een jonge inwoner van Montfoort een last onder dwangsom opgelegd.  De jongeman is aangehouden voor het in bezit zijn van drugs en het dealen ervan. De politie kwam de dealer op het spoor na een melding. Als hij opnieuw wordt betrapt met drugs moet hij een boete van € 5.000,-- betalen.

Een last onder dwangsom is een bestuurlijke maatregel die de burgemeester kan opleggen. Gemeente Montfoort gebruikt de last onder dwangsom om een herhaling van een overtreding te voorkomen. Steeds wordt daarbij maatwerk toegepast, in samenwerking met de politie. Een bestuurlijke maatregel staat los van de strafrechtelijke vervolging door justitie.

Effectieve aanpak

Gemeente Montfoort zet zich in voor een effectieve aanpak van drugscriminaliteit. Productie, handel en opslag van drugs kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties. Handelen in drugs is verboden.
Politie, Openbaar Ministerie en gemeente werken nauw samen in het bestrijden van misdaad en het aanpakken van overlast. Ieder vanuit eigen bevoegdheden en taken, maar met een gemeenschappelijk doel.

Meld misdaad Anoniem

Voor de aanpak van misdaad kunnen inwoners terecht bij de wijkagenten of politie in de buurt via 0900-8844. Signalen anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 – 7000 of online via een melding op www.meldmisdaadanoniem.nl