Berichten over uw Buurt

Bent u 25 jaar en ouder en heeft u een e-mailadres opgegeven in MijnOverheid van Overheid.nl? Dan ontvangt u binnenkort een e-mail van Overheid.nl met Berichten over uw Buurt. U ontvangt de welkomstmail op 19, 20 of 21 juni.

Veel besluiten die de overheid neemt, hebben direct invloed op uw stad, dorp of buurt. Met de e-mail van Overheid.nl met Berichten over uw Buurt wil de overheid u beter informeren over zaken die spelen in uw eigen buurt. Ook wordt het hiermee duidelijk hoe u inspraak kunt krijgen of bezwaar kunt indienen.

De rijksoverheid, provincie, gemeente en het waterschap nemen besluiten die onze gemeente aangaan. Daarbij kunt u denken aan welke verbouwing willen uw buren aan hun huis laten uitvoeren? Mag die boom in uw straat gekapt worden? Wij als gemeente en andere overheidsorganisaties zijn verplicht dit (digitaal) bekend te maken.

Berichten over uw Buurt

Er zijn op dit moment verschillende manieren waarop u op de hoogte blijft van de openbare bekendmakingen in onze gemeente. Nieuw is dat Overheid.nl u actief Berichten over uw Buurt gaat sturen. En dat het om bekendmakingen gaat rondom uw eigen woonadres. Bent u 25 jaar of ouder, is uw emailadres bekend bij Overheid.nl en woont u in onze gemeente? Dan ontvangt u op 19, 20 of 21 juni een welkomsmail van Overheid.nl.

Welkomstmail

In de welkomstmail staat alle informatie die u nodig heeft. Via MijnOverheid kunt u instellen hoe vaak u de e-mail wilt ontvangen en hoe groot het gebied is waar de bekendmakingen over gaan. Wilt u geen e-mails ontvangen? Dan kunt u zich direct en eenvoudig weer afmelden.

Controleer altijd de afzender

U ontvangt deze e-mail van Overheid.nl. Hierin staan links naar websiteadressen, zodat u makkelijk en snel toegang heeft tot de informatie. Helaas zijn op internet ook criminelen actief. Via links in nagemaakte e-mails proberen zij u te lokken naar valse websites (phishing). Controleer daarom altijd eerst de verzender (noreply@overheid.nl) voordat u op een link klikt.

Bekendmakingen onze website

We blijven de openbare bekendmakingen ook op onze website publiceren via Montfoort.nl/bekendmakingen. Om u ook hier nog beter van dienst te zijn, werken we momenteel aan aanpassingen op deze pagina. Na de zomervakantie kunt u hier alle bekendmakingen snel en gemakkelijk online vinden.