Korte verkeershinder aantal wegen door werkzaamheden

Van 22 tot en met 24 mei gaan we op de Cattenbroekerdijk, Mastwijkerdijk, Knollemanshoek en Noord-Linschoterdijk belijning en verkeersborden op de weg aanbrengen. Dit kan voor korte tijd voor verkeershinder zorgen.

Vorig jaar hebben we een nieuwe asfaltlaag aangebracht op deze wegen in onze gemeente. Met het aanbrengen van de belijning en verkeersborden op de weg worden de werkzaamheden afgerond. 

Aannemer KWS Infra voert de volgende werkzaamheden uit:

  • Op woensdag 22 mei brengt ze belijning aan op de Cattenbroekerdijk.
  • Op woensdag 22 en donderdag 23 mei voert ze een aantal voorbereidende werkzaamheden uit op de Mastwijkerdijk en brengt verkeersborden op de weg en belijning aan.
  • Op Knollemanshoek worden belijning en verkeersborden op de weg aangebracht op donderdag 23 en vrijdag 24 mei.
  • Op vrijdag 24 mei brengt ze belijning aan op de Noord-Linschoterdijk.

Korte verkeershinder

Bij de verschillende locaties zijn vooraankondigingsborden geplaatst. Voor alle werkzaamheden geldt dat er verkeersregelaars ter plekke het verkeer regelen. De wegen worden niet afgesloten, alleen op de plek waar op dat moment de werkzaamheden plaatsvinden. Zo proberen we de verkeershinder voor weggebruikers zo kort mogelijk te houden. Alleen op de Mastwijkerdijk wordt het verkeer tijdelijk omgeleid via de Provincialeweg (N228).

Verkeersborden op de weg

De verkeersborden die op de weg aangebracht worden, geven de snelheidslimiet aan. Zo is het voor alle weggebruikers dan direct duidelijk wat de toegestane snelheid is op welk deel van de wegen.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden, zoals het weer, roet in het eten gooien waardoor het werk wordt uitgesteld naar een later moment.