Last onder dwangsom voor jonge drugsdealer

Burgemeester Van Hartskamp heeft een inwoner van Montfoort een last onder dwangsom opgelegd.  De jongeman is aangehouden voor het in bezit zijn van drugs en het dealen ervan. De politie kwam de dealer op het spoor na meerdere meldingen. Als hij opnieuw wordt betrapt met drugs moet hij per overtreding een boete van € 5.000,-- per dag betalen.

Een last onder dwangsom is een bestuurlijke maatregel die de burgemeester kan opleggen. Gemeente Montfoort gebruikt de last onder dwangsom om een herhaling van een overtreding te voorkomen. Steeds wordt daarbij maatwerk toegepast, in samenwerking met de politie. Een bestuurlijke maatregel staat los van de strafrechtelijke vervolging door justitie.

Burgemeester Petra van Hartskamp: “Inwoners en bedrijven van Montfoort wil ik zoveel mogelijk beschermen tegen dit soort activiteiten en de negatieve gevolgen die dit met zich meebrengt. Het gevoel van veiligheid en de woon- en leefomgeving moet worden beschermd. Een aanpak tegen dit soort activiteiten vind ik dan ook noodzakelijk en gewenst.
Ik maak mij zorgen over het toenemende gebruik van drugs door jongeren. Verder hoop ik dat de last onder dwangsom een waarschuwing mag zijn voor de vaak nog jeugdige koeriers. We willen jongeren behoeden verkeerde keuzes te maken, die bepalend kunnen zijn voor hun toekomst.”

Effectieve aanpak

Gemeente Montfoort zet zich in voor een effectieve aanpak van drugscriminaliteit. Productie, handel en opslag van drugs kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties. Handelen in drugs is verboden.
Politie, Openbaar Ministerie en gemeente werken nauw samen in het bestrijden van misdaad en het aanpakken van overlast. Ieder vanuit eigen bevoegdheden en taken, maar met een gemeenschappelijk doel.

Meld misdaad Anoniem

Voor de aanpak van misdaad kunnen inwoners terecht bij de wijkagenten of politie in de buurt via 0900-8844. Signalen anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 – 7000 of online via een melding op www.meldmisdaadanoniem.nl