Raad stemt in met aankoop IJsselveld 20/20A

Gemeente koopt perceel met gebouwen aan

Op 23 april heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel om het perceel aan IJsselveld 20 en 20A aan te kopen, inclusief gebouwen en de huisvesting waar Oekraïense ontheemden tijdelijk wonen.

Huisvesten van Oekraïense nieuwkomers

Op dit moment zijn op IJsselveld 20/20A al geruime tijd Oekraïense nieuwkomers gehuisvest. Met de aankoop van IJsselveld 20/20A zorgen we ervoor dat de Oekraïners hier voorlopig kunnen blijven wonen.

IJsselveld 20/20A

Naast de mogelijkheid om de Oekraïense nieuwkomers hier langer te kunnen huisvesten, geeft het aankopen van dit perceel de gemeente de mogelijkheid om deze plek te gebruiken voor andere doeleinden. Zo kunnen we onderzoeken of deze plek geschikt kan worden gemaakt voor tijdelijke flexwoningen. Ook kan het perceel onderdeel zijn van mogelijke plannen voor uitbreidingslocatie Doeldijk. Informatie over toekomstige ontwikkelingen over dit perceel delen wij via de gemeentelijke website.

Vragen

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente via info@Montfoort.nl of bellen naar 0348 - 476 400 en vragen naar de projectleider, de heer Jan-Peter Chatrou.