Samen opvoeden en opgroeien: denk en praat mee!

Heeft u een kind met een zorgvraag? Dan staat u waarschijnlijk regelmatig voor een vraagstuk: u zoekt een sportclub die rekening houdt met uw kind, ook ziet u uw kind graag meedoen met activiteiten, bijvoorbeeld een sinterklaasintocht of de carnavalsoptocht, maar daar zijn veel te veel prikkels. Toch zou het leuk zijn als uw kind daar ook een keer naartoe kan.

“Met het initiatief ‘Samen opvoeden & opgroeien in Montfoort’ willen we hier op een laagdrempelige manier, samen met ouders, oplossingen voor bedenken,” vertelt Gerdine Kok, projectleider. “Het is ons doel om ouders bij elkaar te brengen en samen de behoeften in beeld te brengen van kinderen met een zorgvraag. Het gaat dan bijvoorbeeld om kinderen met een lichamelijke beperking, kinderen die moeite hebben met het maken van sociale contacten of die niet goed tegen prikkels kunnen.”

Simpel en dichtbij

Gerdine Kok: “De ouders van deze kinderen willen niets liever dan dat hun kind ook mee kan doen. Ze hebben zelf vaak ook al ideeën hoe dit het beste kan en welke oplossingen er nodig zijn, maar weten niet altijd de weg. Door ouders bij elkaar te brengen, ontstaan er vanzelf meer ideeën en mogelijkheden.  Soms is er maar een klein duwtje in de juiste richting nodig, omdat de oplossingen simpeler en dichterbij zijn dan we denken.”

Denk en praat mee!

Bent u die ouder die een leuk idee heeft voor deze kinderen? Of wilt u in contact komen met andere ouders? Denk dan met ons mee. Ook ondernemers, verenigingen en vrijwilligers nodigen we van harte uit om mee te denken. We organiseren graag een brainstorm om de wensen en behoeften te inventariseren en te kijken welke oplossingen er zijn en wie daarin welke rol kan spelen. Meedenken en -praten? Neem dan contact met ons op via montfoort@samenopvoedenenopgroeien.nl.