Steungezinnen Montfoort van start

Werk, financiën, kinderen, familieproblemen… soms lukt het als gezin niet om alle ballen in de lucht te houden. Vroeger klopte je dan aan bij oma of de buurvrouw hielp je uit de brand.

SteungezinnenTegenwoordig zijn gezinnen steeds meer op zichzelf aangewezen. Ook in onze gemeente zijn er ouders die af en toe wat extra hulp kunnen gebruiken. Daarom heeft Jeugdteam Montfoort samen met de SWOM Steungezinnen Montfoort opgezet. Gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, worden gekoppeld aan een gezin in de buurt dat wil en kan helpen. ”Een gezin kan overbelast raken om verschillende redenen, zoals: de zorg voor een ziek kind, beperkte sociale steun, geldzorgen of een ouder die er alleen voor staat,” vertelt Gerdine Kok van Jeugdteam Montfoort. “Steungezinnen Montfoort is opgezet om ouders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken in contact te brengen met vrijwilligers die tijd en ruimte hebben om bij te springen. Steun van een gezin met kinderen, een senior met uitwonende kinderen of een trotse grootouder kan van onschatbare waarde zijn. Denk aan een handje helpen met praktische zaken of een kind een middagje laten komen spelen om het gezin te ontlasten."

Aanmelden is heel eenvoudig

Zou u zich wel in willen zetten voor een steungezin? Of kunt u zelf misschien wel hulp gebruiken? Mail dan naar montfoort@samenopvoedenengroeien.nl. Dan neemt het Jeugdteam contact met u op. Ze proberen altijd een goede match te vinden tussen het steungezin en de vrijwilliger. Het Jeugdteam zal dit begeleiden en blijft ook betrokken na de kennismaking. Er zijn geen kosten verbonden aan de ondersteuning.