Tijdelijk spoedaanvragen reisdocumenten niet mogelijk

Op vrijdag 19 en maandag 22 juli is het niet mogelijk om een spoedaanvraag voor een paspoort of ID-kaart te doen. De producent voert dan namelijk onderhoudswerkzaamheden uit.

Vanaf dinsdag 23 juli kunt u weer een spoedaanvraag voor paspoort of ID-kaart doen. Wanneer u toch op vrijdag 19 juli een spoedaanvraag doet, is uw reisdocument dinsdagmiddag 23 juli klaar. Doet u een spoedaanvraag op maandag 22 juli, dan haalt u uw reisdocument op woensdagmiddag 24 juli op.

Reguliere aanvragen

De reguliere aanvragen voor reisdocumenten zijn op deze dagen wel mogelijk. Wel lopen in de week waarin de werkzaamheden plaatsvinden de reguliere aanvragen één werkdag vertraging op. Dit betekent dat bij een reguliere aanvraag op maandagochtend 15 juli u uw reisdocument vanaf dinsdagmiddag 23 juli op kunt halen. De aanvragen van maandag 22 juli kunt u vanaf dinsdagmiddag 30 juli ophalen.

Op afspraak

Het aanvragen en het ophalen van reisdocumenten, ook voor spoedaanvragen, kan altijd alleen op afspraak. 

Aangepaste data

Eerst zou de productent van reisdocumenten op 3 en 4 juli onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Dit gaat niet door en de onderhoudswerkzaamheden zijn nu gepland op 19 en 22 juli.